آشنایی با کارکرد و قطعات یک دستگاه اولین گام برای انتخاب مناسب و استفاده صحیح از آن است. برای آن که بتوانیم بهترین مشاوره در خصوص خرید انکوباتور و آون آزمایشگاهی را در اختیار شما قرار دهیم لازم است ابتدا به معرفی هریک از این تجهیزات بپردازیم.
انکوباتور آزمایشگاهی وسیله ای برای رشد و نگهداری از کشت های میکروبی و کشت های سلولی است که دما، رطوبت و دیگر شرایط مانند میزان منواکسیدکربن (CO)، دیاکسیدکربن (CO2) و اکسیژن (O2) را نیز برای رشد ارگانیسم های در حالت بهینه نگه می دارد. در صورتی که شما در یکی از حوزه های زیست شناسی سلولی، میکروبیولوژی و زیست شناسی مولکولی فعالیت می کنید، انکوباتور آزمایشگاهی برایتان یکی از واجبات محسوب می شود. البته برخی از انکوباتورها مانند انکوباتور نوزاد دارای مصارف پزشکی نیز هستند.
انکوباتورها معمولا توانایی تنظیم دما از 5 درجه بالاتر از دمای محیط تا 65 درجه سانتی گراد را دارند اما دما استاندارد آن ها 37 درجه سانتی گراد است زیرا این دما برای رشد و نمو اکثر نمونه ها مناسب و مطلوب است. از این رو به آن ها انکوباتور 37 درجه نیز گفته می شود. انواعی از انکوباتورها نیز وجود دارند که می توانند دما را پایین تر از محیط و یا حتی تا 100 درجه سانتی گراد تنظیم کنند که این قابلیت ها با توجه به نوع و برند انکوباتور تغییر می کنند.
انکوباتور آزمایشگاهی از هر نوعی که باشد دارای اجزای زیر است:
محفظه نگهدارنده: تمام دستگاه های انکوباتور دارای یک محفظه مکعب مستطیل شکل با ظرفیتی بین 20 تا 800 لیتر می باشند. دیواره خارجی آن ها با فولاد ضدزنگ پوشانده شده و حدفاصل دیواره بیرونی و درونی با پشم شیشه عایق شده است. وجود این عایق، گرمای داخل دستگاه را تا مدت زیادی حفظ کرده و در مصرف انرژی صرفه جویی می کند.
صفحه کنترل: بر روی صفحه کنترل در انکوباتور، دکمه ها و نشانگرهایی قرار دارد که به وسیله آن ها دستگاه کنترل می شود. با توجه به نمونه ها، پارامترهای مورد نیاز دستگاه از طریق این صفحه، کنترل و تنظیم خواهند شد. همچنین تنظیم ترموستات از همین بخش صورت می گیرد.
قفسه های سوراخ دار: برای قرارگیری راحت تر نمونه ها و همچنین جریان راحت و یکنواخت هوا در محفظه از قفسه های سوراخ دار در انکوباتورها استفاده می شود.
دماسنج: اصول کار انکوباتور آزمایشگاهی براساس دما صورت می گیرد بنابراین کنترل آن یکی از مهم ترین پارامترهای کار با انکوباتورها می باشد. به این منظور در انکوباتورها یک دماسنج تعبیه شده که یک سر آن خارج از بدنه و سری جیوه دار آن در داخل محفظه قرار داده شده است.
ترموستات: برای تنظیم دما و قطع و وصل کردن آن نیاز است که قطعه ای به نام ترموستات در انکوباتورها قرار داده شود. وظیفه دیگر ترموستات ثابت نگه داشتن دما تا زمان تغییر دادن مجدد آن است.
منبع تغذیه: تمام انکوباتورها با اتصال به برق 220 ولت و تک فاز شهری کار می کنند.
سیستم هشدار: دستگاه های انکوباتور مجهز به سیستم هشدار می باشند. اگرهر یک از مقادیر مجاز تعیین شده بیش از حد باشد خیلی سریع توسط این سیستم هشدار گزارش داده شده و توسط آلارم ها اعلام می شود. این هشدارها می توانند شامل هشدار گردش هوا، سیستم زنگ خطر دمای محفظه، هشدار دمای بالای بیش از حد تعیین شده، هشدار برای منبع تغذیه معیوب و همچنین هشدار در خصوص عملکرد و اشکالاتی است که ممکن است در بخش های مختلف سیستم ایجاد شود، باشد.
برخی از قطعات نیز بنا به نوع انکوباتور به آن اضافه می شود که در ادامه با توضیح انواع انکوباتورهای آزمایشگاهی به آن ها خواهیم پرداخت.
هر یک از انواع انکوباتور آزمایشگاهی شرایط متفاوتی را برای رشد سلول ها و محیط های کشت فراهم می کنند.
انکوباتور ساده یا استاندارد که اصطلاحا به آن ها گرمخانه نیز گفته می شود توانایی تنظیم دما بین 35 تا 65 درجه سانتی گراد را دارد. این انکوباتورها معمولا در حجم های پایین و به صورت رومیزی تولید می شوند و مناسب کار در آزمایشگاه های کوچک با فعالیت محدود هستند. بنابراین اگر برای حیطه کاری خود به دنبال یک انکوباتور معمولی هستید، این گزینه به شما پیشنهاد می شود.
انکوباتورهای یخچالدار یا خنک کننده می توانند دما را از منفی 5 تا 65 درجه سانتی گراد تنظیم کنند. حجم این انکوباتورها از نوع استاندارد آن بالاتر بوده و دارای فن تهویه هستند. این انکوباتورها غالبا به صورت ایستاده طراحی می شوند و دارای المنت و کمپرسور هستند. از انکوباتورهای یخچالدار برای نگهداری مواد بیولوژیک، کشت سلول و باکتری استفاده می شود. همچنین بسیاری از مواد شیمیایی در دماهای بالاتر آسیب دیده و یا حتی منفجر می شوند بنابراین لازم است از انکوباتور یخچالدار برای آن ها استفاده کرد.
برای برخی از نمونه های آزمایشگاهی نوعی هم زدن یا تکان دادن برای ترکیب اکسیژن و سایر مواد مغذی لازم است. در این حالت طبیعتا نمی توانید دستگاه شیکر آزمایشگاه را درون انکوباتور قرار دهید زیرا علاوه بر آسیب دیدن دستگاه شیکر، ممکن است مقدار زیادی آلودگی نیز با خود وارد محیط کند. بنابراین پیشنهاد ما به شما انکوباتور شیکردار است. این انکوباتورها دارای صفحات متحرک هستند که همزمان با تنظیم دما، با تکان دادن محلول یا محیط کشت، نتیجه نهایی کارآمدی را در اختیار شما قرار می دهند. به عنوان مثال در کشت میکروبی مایع با شیک شدن، اکسیژن بیشتری به محیط کشت نفوذ می کند. در نتیجه قدرت تکثیر باکتری در زمان کوتاه بالا می رود .
اگر فضای کار شما آزمایشگاه بیولوژیکی است، این انکوباتور می تواند گزینه مناسبی برایتان باشد. این دستگاه ها دارای سنسورهای مادون قرمز بوده و برای سلول هایی که به رطوبت بالا جهت رشد نیاز دارند، مناسب است. در اصل محفظه انکوباتور دی اکسید کربن با انجام مداوم فرایند تبخیر و ایجاد یک فضای مرطوب فضا را برای رشد سلول ها فراهم می کند.
این نوع از دستگاه انکوباتور آزمایشگاه، علاوه بر آن که می تواند دمای داخل محفظه را کنترل کند، بلکه قابلیت تکان دادن فلاسک ها به صورت دایره ای و اوربیتالی را نیز دارد. می توان این دستگاه ها را در 2 نوع دیواری و زمینی تهیه کرد و در محیط آزمایشگاهی از آن ها استفاده کرد. همچنین باید بدانید که این دستگاه های انکوباتور می توانند دمای پایین تر از دمای محیط را نیز برای رشد سلولی مهیا کنند.
اندازه و سایز انکوباتور مانند هر تجهیزات دیگری در آزمایشگاه، یکی از مهم ترین فاکتورها برای خرید آن است. شما باید با توجه به حجم کاری و همچنین اندازه ظروفی که داخل انکوباتور قرار می دهید آن را انتخاب کنید. لازم به ذکر است که هرچه انکوباتور بزرگ تر باشد، طبیعتا هزینه های نگهداری و مصرف انرژی آن بالاتر است. از طرفی تعداد قفسه ها و طبقات انکوباتور بزرگ این امکان را به شما می دهد که بتوانید آن ها را تنظیم کنید و تعداد ظروف بیش تری در آن قرار دهید. در نظر داشته باشید که چینش ابزار باید با فاصله از دیواره های انکوباتور صورت بگیرد .
کاهش آلودگی یکی از اهداف اصلی در طراحی دستگاه انکوباتور است. برای این مورد به دنبال فیلتراسیون HEPA و اجزای ضد میکروبی در محفظه انکوباتور باشید. فیلتر هپا (HEPA) که مخفف High Efficiency Particulate Air است، از الیاف به هم فشردهی پلیمری خاصی تشکیل شده که دارای منافذ ریزی درون خود هستند. این ساختار باعث می شود تا جریان هوا از این منافذ عبور کند اما ذرات بزرگ تر از 0.03 میکرون در فیلتر باقی بمانند.
همان طور که بالاتر با انواع انکوباتورها آشنا شدید، متوجه شدید که براساس دمایی که می توانند تامین کنند کاربردهای متفاوتی دارند. در واقع می توان گفت که انکوباتوری برای خرید مناسب است که بیشترین کاربرد را برای شما داشته باشد. به عنوان مثال، انکوباتورهای CO2 برای کشت سلولی پستانداران مناسب است زیرا کاربران می توانند سطوح CO2 و اکسیژن را در محفظه کنترل کنند که این امر می تواند بر pH محیط نیز تأثیر بگذارد. از طرفی انکوباتورهای معمولی غالبا برای کاربردهای میکروبیولوژیکی مناسب هستند. بنابراین پیش از انتخاب و خرید انکوباتور آزمایشگاهی حیطه کاری و هدف خود از استفاده از انکوباتور را مشخص کنید.
یکی از مهم ترین عوامل در واکنش های شیمیایی و بیولوژیکی که در انکوباتور انجام می شود دما می باشد. به همین علت در نظر گرفتن دمای لازم برای نمونه ها در هنگام خرید انکوباتور یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار است. انکوباتور آزمایشگاهی در ابتدا انرژی الکتریکی دریافت کرده و سپس آن را به انرژی حرارتی که مقدار آن از پیش تعیین شده است تبدیل کرده و آن را به صورت ثابت نگه می دارد. این گرما می تواند به صورت مستقیم به صفحه انکوباتور انتقال داده شده و یا به صورت هوای در حال گردش در محفظه دمای انکوباتور آزمایشگاهی را به حد مشخص برساند. همچنین انکوباتور های یخچال دار که قابل تنظیم در دماهای پائین می باشند با سیستم فشرده سازی بخار جهت ایجاد دمای مطلوب و کمتر از محیط آزمایشگاه استفاده می شوند. پس پیش از انتخاب و اقدام به خرید انکوباتور آزمایشگاهی، از دمای مورد نیاز نمونه های مورد آزمایش خود مطلع شوید و سپس انکوباتوری را بخرید که بتواند دمای مورد نظر شما را تامین کند. یک نکته مهم که در هنگام خرید انکوباتور باید به آن دقت کنید وجود سیستم PID است. این سیستم می تواند دما و دقت آن را کنترل کند و همچنین میزان حساسیت سنسور دمایی دستگاه را بسنجد.
در این مورد توصیه ما به شما این است که در صورتی که سطح مشخصی از رطوبت را در نظر دارید انکوباتور های آزمایشگاهی با گزینه کنترل رطوبت را خریداری کنید در غیر این صورت انکوباتورهای معمولی برای شما کافی خواهند بود.
حرارت در انکوباتور به دو روش انتقال پیدا می کند؛ مستقیم و غیرمستقیم. زمانی که حرارت به صورت مستقیم به سطوح انکوباتور انتقال پیدا می کند محفظه داخلی سریع تر به دمای مورد نظر می رسد اما این کار نیاز به یک منبع تغذیه ثابت دارد که در مناطقی که با کمبود منابع مواجه است باعث کمبود برق می شود. به همین دلیل توصیه ما به شما انکوباتورهایی با حرارت غیر مستقیم هستند زیرا دما را در زمان بی برقی می توانند برای مدت قابل توجهی حفظ کنند.
در زمان خرید انکوباتور به نکات ریزی در درون محفظه دقت کنید. مثلا محفظه داخلی دستگاه باید عایق هوا باشد تا هیچ هوایی به داخل آن نفوذ نکند و گرما نیز به بیرون نشتی نداشته باشد تا شرایط مناسب ایجاد شده برای کشت نمونه حفظ شود. بهتر است محفظه انکوباتور دارای فن تهویه باشد. در این صورت هوا به صورت یکنواخت و یک دست در تمام محفظه پخش خواهد شد.
نوع، سایز، کاربرد و ... در تعیین قیمت دستگاه انکوباتور تاثیرگذار هستند. به طور مثال قیمت انکوباتور CO2 در یک سایز مشابه از قیمت انکوباتور 37 درجه یا استاندارد بالاتر است. بنابراین شما باید ابتدا نوع فعالیت خود را تعیین کنید و سپس اقدام به خرید انکوباتور آزمایشگاهی ای کنید که بتواند نیازهای شما را برآورده کند.
انکوباتورهای آزمایشگاهی از قیمت های نسبتا بالایی برخوردار هستند بنابراین کار عاقلانه این است که پیش از خرید آن از داشتن گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر اطمینان حاصل کنید تا در زمان نیاز نه تنها دستگاه تحت نظر یک متخصص تعمیر خواهد شد بلکه هزینه بسیار کمتری بابت تعمیرات آن خواهید پرداخت.
در ادامه مطالب نوبت به آشنایی با دستگاه آون آزمایشگاهی یا فور می رسد.
دستگاه آون (Oven) برای ضد عفونی و استریل تجهیزات فلزی به وسیله ی حرارت غیر مستقیم و خشک تا حدود 300 درجه سانتی گراد استفاده می شود و برخی از انواع آون ها می توانند دما را تا 600 درجه سانتی گراد نیز افزایش دهند. آون آزمایشگاهی که با نام فور نیز معروف است از جمله دستگاه های آزمایشگاهی است که با ایجاد حرارت بالا باعث خشک و استریل شدن ظروف مختلف شیشهای و فلزی می شود. در صورتی که شما در یکی از زمینه های تحقیقاتی آزمایشگاهی، آزمایشگاه زیست شناسی، شیمی، داروسازی و پزشکی قانونی فعالیت می کنید، دستگاه فور برای کار شما یکی از واجب ترین تجهیزات به حساب می آیند. انواع آون آزمایشگاهی متناسب با اهداف و کاربرد های مختلف ساخته می شوند که می توان آن ها را به طور کلی از نظر ساختار و کاربرد آن ها به دسته های مختلف تقسیم کرد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
کاربرد عمده دستگاه آون، خشک کردن و استریل کردن وسایل و ابزار شیشه ای یا فلزی در آزمایشگاه است. با افزایش تدریجی دمای آون، رطوبت موجود در این ابزار تبخیر شده و باعث می شود تا هر گونه فعالیت بیولوژیکی در آن ها از بین برود. محدوده حرارتی فور معمولا تا 350درجه سانتی گراد است. اما برخی از آون ها تا 600 درجه دما را نیز تامین می کنند که به آن ها آون هوای داغ یا گرم خانه نیز میگویند.
چمبر اصلی آون: برای خشک کردن و استریل وسایل باید آن ها را درون محفظه اصلی قراردهید. جنس این محفظه اغلب از استیل ضدزنگ و یا آلیاژهای مقاوم نسبت به حرارت و رطوبت است. درون محفظه اصلی اجزای خاص و مهمی مانند ترموکوپل و سنسور دما تعبیه شده است.
عایق آون: از آن جایی که درون آون آزمایشگاهی دمای بسیار بالایی تولید می شود بنابراین ضرورت دارد که تا حد امکان از هدررفتن انرژی جلوگیری شود. علاوه بر این، اگر گرمای بسیار بالایی که در داخل محفظه ایجاد میشود به بخش خارجی و مدارهای دستگاه نفوذ کند، آن را ذوب خواهد کرد. از این رو استفاده از عایق آون اهمیت بالایی دارد.
المنت آون: در نزدیکی جداره بیرونی آون، المنت هایی تعبیه شده اند که می توانند دمای آون را به میزان مورد نیاز تنظیم کنند. در بیش تر آون ها از یک تا دو المنت فلزی استفاده می شود که پوششی سرامیکی دارند. استفاده از پوشش نسوز و عایق، خطر آتشسوزی به دلیل اتصال جریان به محفظه را تا حد زیادی کاهش می دهد.
بخش حفاظتی: در دستگاه های آون به دلیل گرمای بسیار بالایی که تولید می شود باید سیستم هایی وجود داشته باشد تا بتواند از مدارهای الکتریکی و داخلی محافظت کنند . علاوه بر سیستم کنترل دمای مناسب که در دستگاه وجود دارد ، فیوزهای الکتریکی نیز تعبیه شده اند که در موارد اضطراری وظیفه قطع جریان برق را بر عهده دارند.
دماسنج: سیستم نمایش دما با استفاده از ابزار های مختلفی مانند دماسنج ، برد الکتریکی متصل به سنسور حرارتی، ترموکوپل فلزی یا جیوهای، دمای داخل محفظه را اندازهگیری کرده و آن را نمایش می دهد. دقت کنید که دما مهم ترین عامل استریل ابزار درون آون است. بنابراین وجود دماسنج از بدیهیات می باشد.
زنگ هشدار: در تمامی تجهیزاتی که با دمای بالا کار می کنند از جمله آون آزمایشگاهی، باید سیستم هشداری تعبیه شده باشد تا در زمان بالا رفتن بیش از حد دما کاربر دستگاه را مطلع کند.
دریچه آون: پیش تر گفتیم که آون با حذف و تبخیر رطوبت از ابزار باعث توقف فعالیت های بیولوژیکی شده و از رشد انواع میکروارگانیسم ها جلوگیری می کند. این رطوبت تبخیر شده به صورت بخار آب از طریق دریچه آون به بیرون هدایت می شود.
فور آزمایشگاهی را می توان از دو جنبه ساختار و کاربر به دسته های مختلف تقسیم کرد که هریک از آن ها در زمینه های مختلف استفاده می شوند.
آون خشک: در آون خشک کن یا وکیوم از سیستم محفظه خلاء برای استریل و خشک کردن ابزار استفاده می شود . به این منظور یک پمپ خلاء در کنار یا زیر دستگاه تعبیه شده که با مکش هوا ، خلا ایجاد می کند . جنس بدنه ی این نوع آون می تواند از چدن ، آلومینیوم یا استیل ضد زنگ باشد. اگر شما در زمینه داروسازی فعالیت می کنید، احتمالا آون وکیوم برایتان کاربرد زیادی دارد زیرا این آون توانایی منحصر بفردی در نگهداری و خشک کردن ایمن مواد شیمیایی با حساسیت بالا و ممانعت در تجمع رسوب دارد. .
آون همرفتی: این آون به گونه ای طراحی شده است که گرما به طور مستقیم به ابزار و وسایل درون محفظه آن تابیده نشود. برای این منظور، یک فن درون آون تعبیه می شود تا یک جریان همرفتی را درون محفظه ایجاد کند. آون های همرفتی به دو دسته همرفتی مکانیکی و جاذبه ای تقسیم می شوند.
آون همرفتی مکانیکی با استفاده از فن بلوئر یا دمنده هوای گرم جریان همرفتی را درون محفظه ایجاد می کند. این مساله باعث توزیع یکنواخت و سریع هوای گرم میشود. نکته قابل توجه این است که گاهی گرمایش همرفتی می تواند در اثر فشار فن باعث خشک شدن بیش از حد نمونه شود.
آون همرفتی جاذبه ای براساس قوانین فیزیک عمل می کند. طبق این مورد، هوای گرم به طور طبیعی وقتی منبسط میشود، بالا می رود چون تراکم آن نسبت به هوای اطراف کاهش پیدا می کند. مکانیسم این نوع آون بسیار ساده تر از نوع مکانیکی بوده و همچنین سرعت کار آن نیز پایین تر است.
آون سنگین: تفاوتی که این نوع آون با دو نوع قبلی دارد، حجم آن است. آون سنگین معمولا در صنایع و یا مراکزی با حجم کاری زیاد مورد استفاده قرار می گیرند و از آن ها بیش تر می توانید برای استریل تجهیزات بزرگ بهره ببرید. بنابراین اگر به دنبال وسیله ای جهت استریل تجهیزات بزرگ می گردید، پیشنهاد ما به شما آون سنگین آزمایشگاهی یا Heavy Duty است.
آون الکتریکی: نوع خاصی از کوره یا آون آزمایشگاهی وجود دارد که دامنه دمایی آن بین 1100 تا 1500 درجه سانتی گراد می باشد. این نوع کوره جهت مصارف خاص مانند خاکسترگیری در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در کوره های الکتریکی عمل سینترینگ (sintering) که با فرایند ذوب متفاوت است صورت می گیرد. سینترینگ یا ذوب سطحی یکی از روش های شکل دهی به فلزات و سرامیک است که از طریق حرارت بالا به همراه فشار یا بدون آن انجام می شود. کوره های الکتریکی یکی از پرکاربردترین تجهیزات در حوزه دندانسازی (برای ذوب سطحی مواد سرامیکی ساخت دندان) و آزمایشگاهی (برای خاکسترگیری و ذوب مواد آلی) به شمار می آید. این کوره ها می توانند در ظرف 30 دقیقه دما را به 1100 درجه سانتی گراد برسانند.
آون ها جدا از کاربردهای متفاوت، اشکال ظاهری متفاوتی نیز دارند. قابلیت تنظیم زمان کار، فن هوا، جنس محفظه، دیجیتال یا آنالوگ بودن آن ها و ... از جمله مواردی هستند که آون ها را از یک دیگر متمایز می کنند. انواع آون ها را می توان به آون آزمايشگاهي محفظه آلومينيوم تايمردار، آون آزمايشگاهي محفظه استيل تايمردار، آون آزمايشگاهي محفظه آلومينيوم ديجيتال، آون آزمايشگاهي محفظه استيل ديجيتال، آون آزمايشگاهي محفظه آلومينيوم هوشمند، آون آزمايشگاهي محفظه استيل هوشمند و آون آزمايشگاهي محفظه آلومينيوم هوشمند فن دار تقسیم کرد.
طبیعتا آشنایی با طرز استفاده صحیح هر دستگاهی باعث افزایش طول عمر مفید آن خواهد شد. برای استفاده صحیح از آون های آزمایشگاهی مراحل زیر را طی کنید.
اول از همه باید بدانید که آون آزمایشگاهی باید روی سطح خشک و مسطح قرار داشته باشد. بهتر است میز مناسبی برای آن درنظر گرفته بگیرید و از قرار دادن دستگاه بر روی میز چوبی و پلاستیکی خودداری کنید زیرا قابل اشتعال بوده و با توجه به دمای بالای آون اصلا گزینه های مناسبی نیستند. همچنین در زمان کار دستگاه از تکان دادن آن بپرهیزید.
کابل دستگاه باید از پشت به سوکت وصل شود و در جای خود محکم شود . دقت کنید که با توجه به مصرف برق بسیار بالای آون آزمایشگاهی باید حتما آن را به پریز ارت دار (Earth) متصل کنید و اصلا از سیم سیار و سه راهی استفاده نکنید.
پس از طی کردن مراحل بالا، با فشردن دکمه پاور آون را روشن کنید.
در این مرحله نوبت به تنظیم دما با استفاده از ترموستات آون می رسد توجه داشته باشید که محدوده دمایی آون ها با توجه به نوع آن ها تعیین می شود.
هنگامی که نمایشگر دیجیتال دمای موردنظر را نشان داد، می توانید تایمر را کوک کنید و حداکثر تا 120 دقیقه زمان، برای دستگاه تعریف کنید. در صورتی که نیاز دارید دستگاه بیش از 2 ساعت کار کند آن را در حالت Bypass قرار دهید.
در این مرحله، آون شروع به کار می کند. سپس زمانی که تایمر دستگاه عدد 0 را نشان داد، دستگاه کار خود را به اتمام رسانده است. توجه داشته باشید که نشان دادن عدد 0 توسط نمایشگر دستگاه در هر مرحله از کار آون نشان دهنده عدم گرم کردن آون است.
در مرحله آخر تا رسیدن دستگاه به دمای حداقل 50 درجه صبر کنید و به هیچ عنوان پیش از آن درب دستگاه را باز نکنید.
آون یکی از حساس ترین و پرکاربردترین تجهیزات موجود در آزمایشگاه ها و مراکز دندانسازی است بنابراین در هنگام خرید آون آزمایشگاهی باید دقت لازم را به خرج دهید.
ابعاد آون: طبیعتا یکی از اولین نکات پیش از خرید آون، توجه به اندازه و ظرفیت آن است. شما باید با توجه به فضا و حجم کار خود فور مناسب را انتخاب کنید. بنابراین پیش از خرید حتما فضای تعبیه شده برای آون و همچنین اندازه و حجم ظروف خود را به دقت بررسی کنید.
آون ها معمولا در حجم های 55، 100، 140 و 200 لیتری تولید و به بازار عرضه می شوند که با توجه به نیاز و میزان فعالیت روزانه می توانید آن ها را تهیه کنید.
جنس بدنه داخلی آون: آون های آزمایشگاهی اغلب از استیل یا آلومینیوم ساخته می شوند. توجه کنید که بدنه استیل نسبت به آلومینیوم از کیفیت بالاتری برخوردار است. بنابراین اگر به دنبال یک خرید عالی هستید، پیشنهاد ما به شما آون های استیل هستند.
نوع سنسور حرارتی آون: سنسورهای حرارتی آون ها می توانند آنالوگ یا دیجیتالی باشند. دقت سنسورهای دیجیتالی به مراتب از انواع آنالوگ آن ها بیش تر بوده و همچنین قیمت بالاتری هم دارند و انتخاب این مورد برعهده شماست.
نوع آون همرفتی: اگر آون مورد نظر شما از نوع همرفتی باشد باید به نوع آن دقت کنید. اگر آون همرفتی از نوع مکانیکی باشد، سرعت کار بالاتر خواهد بود. همچنین این نوع آون نسبت به نوع جاذبه ای قیمت بالاتری دارد. بنابراین اگر بودجه محدودی دارید و همچنین سرعت بالایی برای کار نیاز ندارید، آون همرفتی جاذبه ای انتخاب مناسب تری برایتان خواهد بود.
وجود دریچه تخلیه هوا: دریچه هوا در آون یکی از مهم ترین قطعات است زیرا با خارج کردن رطوبت از دستگاه ب