دوربین داخل دهانی دندانپزشکی یک ابزار عالی برای مشاهده و بررسی نواحی از دهان و دندان هاست که در حالت عادی دور از دسترس هستد. علاوه بر آن این دوربین به بیمار نیز این امکان را می دهد تا از روند درمان خود مطلع شود و همزمان با شما بتواند وضعیت دندان خود را داخل نمایشگر دستگاه مشاهده کند.
دوربین داخل دهانی دندانپزشکی ابزار بسیار سبک دندانپزشکی است که می تواند در صورت لزوم علاوه بر مشاهده نواحی دهان، از آن ها عکس برداری نیز بکند. این دوربین ها غالبا دارای سیستم روشنایی LED و قابلیت چرخش 90 درجه می باشند.
دوربین داخل دهانی در بهبود سلامت دهان و دندان و تشخیص مشکلاتی مانند پوسیدگی، بیماری های پریودنتال، آسیب های دندانی مانند شکستگی و ترک خوردگی و ... کاربرد دارد. این تجهیزات را می توان در جراحی های دندانی نیز به کار برد. به این صورت که پس از پایان جراحی جهت بررسی میزان موفقیت آمیز بودن جراحی وارد دهان شده و به شما کمک می کند ناحیه جراحی شده را به طور کامل بررسی کنید.
دوربین داخل دهانی یا اسکنر دندانپزشکی از جمله تجهیزات نسبتا گران قیمت دندانپزشکی محسوب می شود بنابراین نیاز است که یکبار برای همیشه به نکاتی برای خرید آن دقت کنید تا بتوانید در طولانی مدت بهترین استفاده را از دستگاه خود ببرید. اکنون می خواهیم بدانیم برای خرید یک دوربین داخل دهانی مناسب و مفید، باید چه نکاتی را در نظر گرفت.
اکثر مدل های این نوع دوربین ها، دیجیتال هستند و به همین دلیل دارا بودن پورت USB از قابلیت های حیاتی و مهم آن ها محسوب می شود علاوه بر این، این اتصال به تسهیل جابجایی و حمل و نقل دوربین کمک بزرگی می کند. پس در صورتی که دوربین داخل دهانی شما این قابلیت را داشته باشد دیگر نیازی به وجود دو یا چند دستگاه در اتاق ها و بخش های مختلف نخواهید داشت و به راحتی از یک دوربین در یک کلینیک بزرگ استفاده خواهید کرد و هزینه های غیرضروری شما به مراتب کمتر خواهد شد.
موقعیت دکمه ای که برای ضبط فیلم یا عکس باید فشار داده شود از ویژگی های مهم دستگاه است. دقت کنید که این دکمه در جایی مستقر باشد که صرف نظر از جهت دوربین، امکان ثبت و ضبط تصاویر شفاف و بدون لرزش را فراهم کند. بعضی از مدل های موجود در بازار، مجهز به دکمه های تاچ (لمسی) هستند که نیاز به فشردن فیزیکی نخواهند داشت و در نتیجه از حرکت دوربین و تار شدن تصاویر جلوگیری خواهد شد.
اسکنر دندانپزشکی در دو جنس پلاستیکی و فلزی به بازار عرضه می شوند. تفاوت این دو جنس تأثیری در کیفیت تصاویر ندارد اما در دوام و طول عمر دوربین قطعأ نقش موثری خواهد گذاشت. هنگام خرید، به جنس بدنه و اجزای دوربین و مهم تر از آن به وزن دوربین توجه ویژه ای نمائید. فراموش نکنید اگرچه دوربین های محکم تر دوام بیشتری دارند، اما به همان نسبت سنگین تر هستند و ممکن است هنگام عمل، دست شما را خسته کنند. دوربین سبک تر، کار را برای شما و بیمارتان بسیار راحت تر می کند. بنابراین این نکته ساده اما حیاتی را حتما در نظر داشته باشید.
حتماً در نظر داشته باشید نرم افزاری که بر روی دوربین نصب شده است با برنامه ها و نرم افزارهای تصویری مطب شما سازگاری و تطابق داشته باشد یا لااقل پل ارتباطی بین آن دو موجود باشد. در غیر این صورت اسکنر داخل دهانی علنا برای شما بلا استفاده خواهد بود.
این نکته توانایی دوربین در دسته بندی و ارائه درست و دقیق عکس را مشخص می کند که هرچه بالاتر باشد، درک جزئیات، الگوها و بافتها ساده تر است. مسلما اینکه عکس چقدر میتواند بدون تار شدگی یا از دست دادن میزان خاصی از اطلاعات بزرگنمایی شود، در حوزه ای مثل دندانپزشکی اهمیت زیادی دارد.
دوربین داخل دهانی می تواند در انواع مختلف و با قیمت های مختلفی در بازار موجود باشد که گاه انتخاب و خرید آن را بسیار سخت و دشوار می کند. قیمت انواع دوربین داخل دهانی را عواملی مانند وایرلس یا سیمی بودن، جنس بدنه، وجود امکانات اضافه و نهایتا برند سازنده آن تعیین می کنند. دوربین داخل دهانی با سیستم وایرلس به دلیل راحتی در استفاده قیمت بالاتری نسبت به نوع سیمی آن دارد. همچنین وجود امکاناتی مانند پورت USB، چراغ LED و لمسی بودن دستگاه به قیمت آن اضافه خواهند کرد.
دستگاه اسکنر فسفر پلیت دندانپزشکی از جمله تجهیزاتی است که برای دریافت و ثبت تصاویر داخل دهان مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه دارای سنسورهایی است که پس از قرارگیری در دهان بیمار اقدام ثبت تصاویری با کیفیت بسیار بالا کرده و در تشخیص دقیق مشکلات دهانی و دندانی بسیار موثر می باشد. این اسکنرها دارای کارایی بسیار آسانی می باشند و از نظر اقتصادی نیز به صرفه هستند.
تفاوت این دستگاه با دوربین های داخل دهانی این است که نمی توان بدون ثبت تصاویر چیزی را بررسی و مشاهده کرد و حتما باید ابتدا تصویر برداری انجام شود.
یکی از سوالات پرتکرار که دندانپزشکان را حسابی گیج می کند این است که تفاوت فسفر پلیت و RVG در چیست؟ به طور کلی این دو دستگاه کاربرد بسیار شبیه به همی دارند و در خیلی از موارد می توانند جایگزین یکدیگر باشند اما تفاوت اصلی آن ها را می توان در قیمت، وضوح تصویربرداری از دندان و زمان و سرعت ظهور عکس خلاصه کرد. سرع ظهور عکس در دستگاه های RVG به مراتب کم تر از دستگاه اسکنر فسفر پلیت است اما از نظر قیمت و همچنین کیفیت تصاویر رقیبی برای دستگاه فسفر پلیت محسوب نمی شوند.
فسفر پلیت برای عکس برداری از دندان ها یک ابزار ایده آل و اقتصادی به حساب می آید بنابراین برای خرید دستگاه فسفر پلیت باید ابتدا نکاتی را به شما یادآور شویم تا بتوانید فسفر پلیتی مناسب با کار و حجم فعالیتتان خریداری کنید.
تعداد سنسورهای دستگاه اسکنر فسفر پلیت از جمله مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. به طور کلی دستگاه فسفر پلیت باید از تعدادی سنسور در سایزهای مختلف تشکیل شده باشد. دستگاه هایی که از یک الی دو سنسور برخوردار هستند، نمی توانند جوابگوی نیازهای مختلف شما باشند و به همین دلیل دستگاهی مناسب است که از حداقل تعداد چهار سنسور تشکیل شده باشد که هر کدام از این سنسورها سایزهای متفاوتی داشته باشند. این موضوع خصوصا در مطب های شلوغ و کلینیک های بزرگ اهمیت دارد.
سایزبندی پلیت های دستگاه اسکنر فسفر پلیت نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در زمان خرید باید در نظر گرفته شود. پلیت هایی که از سایزبندی متنوعی برخوردارند، می توانند در انواع سایزهای دهانی بیماران مختلف استفاده شوند و باعث راحتی بیماران نیز خواهند شد. فسفر پلیت های مناسب معمولا دارای چهار الی پنج سایز مختلف هستند که کوچک ترین سایز آن برای دهان اطفال و سایزهای دیگر آن مطابق با دهان سایر بیماران ساخته شده است. در صورتی که سایز سنسورهای این دستگاه با دهان بیمار مطابقت داشته باشد، می تواند موقعیت تمام دندان های پایین و بالا را به راحتی مشخص کرده و قسمت تاج و ریشه دندان را بررسی نماید. در نتیجه می توانید وضعیت دندان ها را به طور دقیق بررسی کنید و مشکلات آن را تشخیص دهید.
از آنجایی که کیفیت تصاویر دریافتی توسط دستگاه فسفر پلیت در بررسی و تشخیص دقیق مشکلات مربوط به دهان و دندان نقش بسزایی دارد، این دستگاه باید از رزولوشن بالایی برخوردار باشد. شما پیش از شروع عملیات درمانی، ابتدا تصویر گرفته شده توسط سنسورهای دستگاه فسفر پلیت را در سیستم کامپیوتری خود بررسی کرده و پس از تشخیص نهایی اقدام به انجام پروسه درمانی بیمار می نمایید. به همین دلیل تصاویری که از کیفیت و شفافیت مناسبی برخوردار باشند، می توانند تمامی قسمت های مختلف دهان و دندان بیمار را که با استفاده از چشم قابل مشاهده نیستند به نمایش بگذارد. فسفر پلیت های با کیفیت معمولا از رزولوشنی به میزان 15 الی 20 خط بر میلیمتر برخوردار هستند که تصاویری با وضوح بسیار بالا را در اختیار شما می گذارند.
فسفر پلیت های امروزی موجود در بازار ایران غالبا خارجی هستند و تولید کنندگان داخلی زیادی اقدام به فروش دستگاه فسفر پلیت نکرده اند. همین موضوع باعث می شود که نوسانات قیمت ارز در کشور بر روی قیمت اسکنر فسفرپلیت نیز تاثیر بگذارد. این دستگاه قیمت بالایی داشته و عمئه تفاوت قیمت انواع فسفر پلیت به دلیل شرکت های سازنده آن ها می باشد.