اولین و مهم ترین تجهیزاتی که در هر آزمایشگاه به چشم می خورد میزهای آزمایشگاهی است. همانطور که می دانیم میزبندی آزمایشگاهی به دو صورت یک طرفه و دو طرفه طراحی و تولید می شود. این میزها سکوهای طویلی هستند که گاهی در سراسر آزمایشگاه کشیده می شوند و روی آنها پرسنل مشغول انجام محاسبات و آزمایش های مختلف هستند. همچنین برخی از تجهیزات آزمایشگاهی شامل سینک آزمایشگاهی، شیرآلات آزمایشگاهی، شلف آزمایشگاهی، میز توزین و میز شستشو تنها روی میزبندی آزمایشگاهی قابل نصب و استفاده هستند.
این میزهای طویل باید ویژگی هایی مثل راحتی کار و مقاومت بالا را از خود به نمایش بگذارند در غیر این صورت نمی توانند مناسب انجام کارهای دقیق حساس آزمایشگاهی باشند. میزهای آزمایشگاهی بسته به ساختمان و طراحی آزمایشگاه به دو صورت یک طرفه و دو طرفه نصب و اجرا می شوند. در ادامه ویژگی های هر یک از انواع میزبندی را معرفی می کنیم.
ابعاد میزبندی آزمایشگاهی یک طرفه می تواند با ابعاد دلخواه کارفرما طراحی شود. اما به صورت نرمال ابعاد میزها دارای ارتفاع 85 تا 90 سانتی متر و عرض 60 تا 80 سانتی متر می باشند. اسکلت آن نیز از پروفیل فولادی است که با پوشش های الکتروستاتیک روکش شده است. بدنه و درب کابینت بندی آزمایشگاهی نصب شده در میزبندی آزمایشگاه نیز می تواند از متریال های مختلف اعم از ام دی اف، روکش های ملامینه، فرمیکا یا HPL ساخته شود.
سکوبندی یا میزبندی آزمایشگاهی دو طرفه نیز تا ارتفاع 85 تا 90 سانتی متر و عرض 120 تا 160 طراحی و ساخته می شود. این نوع میزبندی آزمایشگاهی نیز دارای اسکلت از پروفیل فولادی است و بدنه و درب کابینت های نیز می تواند از متریال دلخواه کارفرما و به تناسب شرایط آزمایشگاه انتخاب شود. یکی از کاربردهای مهم دیگر در این زمینه انتخاب مسیر مناسب تاسیسات آزمایشگاهی است. می توان مسیر عبور لوله های آب سرد و گرم، لوله های گاز، لوله های فاضلاب و هوای فشرده و سیم های برق، کلید و پریزها را از داخل میزبندی آزمایشگاه عبور داد. به این ترتیب با نصب تاسیسات در میزبندی آزمایشگاهی دسترسی به این تاسیسات بسیار ساده تر می شود و هر زمان که نیاز به تعمیرات داشته باشد به آسانی می توان این تعمیرات را انجام داد.
یکی از موارد مهمی که در میزبندی آزمایشگاه باید به آن توجه کرد صفحات رویه است. صفحه رویه سطحی است که کاربران روی آن کار انجام می دهند و ممکن است در معرض انواع خطرات مختلف همچون آتش سوزی، ریزش مواد شیمیایی، اسیدی و خورنده و یا مواد داغ قرار گیرد. از این رو این صفحات در میزبندی باید از متریالی انتخاب شوند که مقاومت کافی در مقابل چنین مخاطراتی را داشته باشند و به سادگی از بین نروند. این صفحات باید در مقابل فرسایش و خوردگی و ضربه مقاوم بوده و بتوانند پاسخگوی انتظاراتی که از یک صفحه رویه می رود باشد.
میزهای آزمایشگاهی را می توان به انواع استیل، چوبی، رزین فنولی و پروپلین نیز تقسیم بندی کرد که از آن ها علاوه بر سکوبندی آزمایشگاه برای حمل وسایل و ابزار مختلف نیز استفاده کرد.
انتخاب صفحه رویه کاملا به شرایط آزمایشگاه بستگی دارد. در برخی آزمایشگاه های معمولی ممکن است با مواد شیمیایی اسیدی سر و کار نداشته باشیم از این رو می توان از صفحات رویه ساده تری در میزبندی آزمایشگاه استفاده نمود تا بتوان هزینه های نهایی را کاهش داد. اما به طور کلی توصیه ما به شما این است که یک بار برای همیشه با یک هزینه مناسب، بهترین نوع و جنس را برای خود انتخاب کرده تا مدت های طولانی بدون آسیب کار کند.
یونیت ها یا کابینت آزمایشگاهی از اصلی ترین اجزای مورد نیاز در میزبندی آزمایشگاهی است. از این کابینت ها می توان برای نگهداری مواد مختلف و یا وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی استفاده کرد. کابینت بندی آزمایشگاهی انواع مختلفی دارد که به صورت زمینی در زیر سکوبندی آزمایشگاه نصب می شود و یا به صورت کابینت دیواری می باشند. که هر کدام کاربردهای مختلفی دارند و مورد نیاز میزبندی آزمایشگاه می باشند.
انتخاب جنس مناسب برای کابینت بندی آزمایشگاه نیز همانند جنس میز ها از اهمیت زیادی برخوردار است. کمد نگهداری آزمایشگاهی بسته به نیاز کاربران کاربردهای متفاوتی دارد و در مکان های مختلف مانند مدارس، ادارات، آزمایشگاه، دانشگاه و کارخانجات استفاده می گردند. در پروژه راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه نصب و کاربرد کمد آزمایشگاهی پس از مرحله سکوبندی آزمایشگاه انجام می شود. کمد آزمایشگاهی انواع مختلفی از نظر کاربرد , متریال و ابعاد و … دارد که بسته به نیاز هر آزمایشگاه بهتر است از مدل های مناسب این کمدها استفاده شود. بنابراین اگر قصد خرید کمد یا کابینت آزمایشگاهی را دارید، ادامه این مطلب برای شماست.
کمدهای آزمایشگاهی با توجه به مواردی که باید از آن محافظت نمایند باید از متریال مختلفی ساخته شود همچنین ابعاد و اندازه های این کمد ها نیز متفاوت اند از این رو باید متناسب با کاربری آزمایشگاه از کمدهایی با متریال و ابعاد مناسب استفاده شود.
انواع کمدهای آزمایشگاهی شامل کمد نگهداری مواد شیمیایی، کمد نگهداری کپسول و سیلندر گاز، کمد ضد اشتعال می باشد. متریال به کار رفته در تولید کمد آزمایشگاهی می تواند از ام دی اف با پوشش استیل ضد زنگ , پی وی سی و … باشد. کمدهای ضد اشتعال از جنس فولاد ضد انفجار ساخته می شود و می توانند در مقابل حرارت و آتش سوزی مقاومت خوبی از خود نشان دهند و انفجار را به تعویق بیندازند.
شما برای خرید کمد آزمایشگاه کافیست نوع آن را به درستی انتخاب کنید و سپس عمق , ارتفاع و عرض این کمد ها با توجه به کاربرد کمد آزمایشگاهی تعیین خواهد شد. البته بیش تر تولیدکنندگان کمد آزمایشگاهی ساخت ابعاد سفارشی شما را نیز قبول می کنند.
قیمت گذاری کمد آزمایشگاهی براساس ابعاد، نوع و جنس انتخابی شما انجام می شود. طبیعتا هرچه فضای آزمایشگاه شما بزرگ تر باشد، نیاز به کمدهای بیش تری خواهید داشت و در نتیجه باید برای آن هزینه بیش تری کنید. به هرحال این موضوع را در نظر بگیرید که ساخت و نصب کمدها یک کاری عمری یا طولانی مدت است و در صورت استفاده درست از آن ها تنها یکبار نیاز به هزینه برای آن ها دارید.
شما می توانید از طریق همین صفحه اقدام به خرید انواع میز، قفسه و کمد در انواع مختلف کنید و همچنین در صورت عدم تطابق اندازه و ابعاد آن ها با مورد درخواستی شما، سفارش خود را با کارشناسان یونیت در میان بگذارید تا به بهترین نحو شما را راهنمایی کنند.