میکروسکوپ وسیله ای است که در بزرگنمایی اشیاء کوچک تخصص دارد و مطالعه و مشاهده اشیاء بسیار ریز را آسان تر کرده است، میکروسکوپ به ویژه برای زیست شناسانی که بر روی ارگانیسم های زنده موجودات مطالعه میکنند و سلول یا باکتری هایی که برای مطالعه آن ها به ابزار و تکنیک های پیشرفته ای نیاز دارند مفید است.
میکروسکوپ ها یکی از متنوع ترین تجهیزات موجود در آزمایشگاه ها هستند که این تنوع گاهی روند خرید آن ها را دچار چالش می کند. برای آن که بتوانید بهترین میکروسکوپ آزمایشگاهی را برای حیط کاری خود تهیه کنید نیاز است که نکاتی را در مورد این تجهیز آزمایشگاهی بدانید.
یکی از ابتدایی ترین و مهم ترین نکاتی که حین خرید میکروسکوپ آزمایشگاهی باید به آن دقت کنید نوع میکروسکوپ است. این دستگاه در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند که هر یک کارایی به خصوص خود را دارند. انواع میکروسکوپ آزمایشگاهی تنوع بالایی دارند اما در این بخش تنها به معرفی دو نوع از محبوب ترین آن ها خواهیم پرداخت.
در این نوع از میکروسکوپ ها نهایت بزرگنمایی 1800 است است که یکی از دلایل جایگزینی میکروسکوپ الکترونی به جای نوری همین بود. کارکرد و استفاده میکروسکوپ های نوری به این صورت است که از طیف نور مرئی استفاده میشود که توسط چشم انسان قابل تشخیص باشد.
میکروسکوپ های نوری در مقایسه با میکروسکوپ های الکترونی کاربرد بیشتری دارند، زیرا در میکروسکوپ الکترونی به جای نور مرئی از تابش الکترون بر نمونه استفاده می شود، که تابش الکترون برای چشم انسان بسیار مضر و خطرناک می باشد، برای همین در میکروسکوپ های الکترونی از فلورسنت استفاده میشود که آسیبی به چشم وارد نکند.
از جمله سایر میکروسکوپ ها می توان به میکروسکوپ های مرکب، میکروسکوپ استریو، میکروسکوپ کاوشگر، میکروسکوپ پلاریزه و معکوس اشاره کرد.
قدرت هر میکروسکوپ آزمایشگاه را می توان از ضرب قدرت لنز شیئ و لنز چشمی آن به دست آورد. از آن جا که هر میکروسکوپ دارای دو لنز است، برای آن که قدرت بزرگنمایی واقعی میکروسکوپ را به دست بیاورید کافیست تا قدرت این دو لنز را در هم ضرب کنید. از طرفی وچود کندانسور در میکروسکوپ نیز می تواند قدرت بزرگنمایی آن را افزایش دهد بنابراین بهتر است پیش از انتخاب میکروسکوپ، ابتدا میزان و حجم فعالیت کاری خود را مشخص کرده و سپس با توجه به آن میکروسکوپ مورد نظر خود را انتخاب کنید. بزرگنمایی یک ویژگی کمی است که از40X ، 100X، 400X و تا 1000X متغیر است.
یکی دیگر از نکات مهم در خرید میکروسکوپ سر آن می باشد، میکروسکوپهای آزمایشگاهی دارای سه مدل یک چشم، دو چشم و سه چشمی هستند، مدل یک چشمی میکروسکوپ ها معمولا برای استفاده در مدارس و آموزشگاه ها برای افراد مبتدی استفاده می شود. میکروسکوپهای سه چشمی نیز به کاربر این امکان میدهد که از طریق چشمی سوم عکس بگیرد یا فیلم ضبط کند و بیشتر جنبه آموزشی دارد و در دانشگاه ها استفاده میشود. در نهایت میکروسکوپ دو چشمی بیش ترین کاربرد را در آزمایشگاه ها داشته و از پرطرفدارترین انواع میکروسکوپ ها می باشد.
نکته مهم دیگر در خرید میکروسکوپ آزمایشگاهی دسته های تنظیم فوکوس هستند؛ چرا که با استفاده از آن ها شما می توانید روی چیزی که میخواهید فوکوس کنید. دسته ی کوچک متصل به میکروسکوپ به شما اجازه می دهد تا میزان فوکوس مناسب برای خود تعیین کنید، بطور کلی میکروسکوپ ها دارای دو نوع فوکوس Coarse و Fine می باشند که فوکوس Coarse میتواند تصویری بزرگ و واضح را به شما ارائه کند، در حالی که با استفاده از فوکوس Fine میتوانید روی قسمتهای ریزتر شئی نیز فوکوس کنید.
میکروسکوپ ها دارای محدوده قیمت وسیعی هستند. در این تعیین قیمت عوامل زیادی مانند سیستم روشنایی میکروسکوپ، تعداد سری ها و ... دخیل هستند. میکروسکوپ های دارای لامپ LED تقریبا هم قیمت میکروسکوپ های دارای چراغ های فلورسنت بوده و درست مثل میکروسکوپ های فلورسنت در زمینه رنگ ها مشکلاتی دارند.
از طرفی هرچه میکروسکوپ پیچیده تر بوده و تعداد سری هایش بیش تر باشد طبیعتا از قیمت بالاتری نیز برخوردار خواهد بود. بنابراین پیش از خرید میکروسکوپ ابتدا نوع و حجم فعالیت خود را تعیین کنید تا از پرداخت هزینه های اضافی جلوگیری کرده باشید.
اسپکتروفوتومتر دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند. اساس کار این دستگاه این گونه می باشد که با تابش الکترو مغناطیسی باعث جذب مواد شده و از روی شدت جذب هر ماده مقدار ماده یا همان غلظت ماده تعیین خواهد شد. این دستگاه امکان این را نیز دارد که غلظت های فوق العاده کوچک را نیز اندازه گیری کند. بنابراین در تجزیه و تحلیل عنصرهای مولکولی همانند DNA و RNA نیز کاربرد دارد. بنابراین کاربرد اصلی آن در آزمایشگاه بیوشیمی می باشد.
گاهی انتخاب و خرید اسپکتروفتومتر از بازار می تواند بسیار گیج کننده و پیچیده باشد. اگر به درستی ندانید که چه محصولی نیاز شما را برطرف می کند ممکن است در نهایت دستگاهی را بخرید که پاسخگوی همه نیازهایتان نباشد و یا با داشتن قابلیت های اضافه شما را مجبور به پرداخت هزینه بیشتری کند. بنابراین برای یک خرید عقلانی و بهتر بهتر است به نکات زیر توجه کنید.
از مهمترین مشخصاتی که باید در نظر بگیرید، بازه طول موجی است. این بازه می تواند شامل بازه نور مرئی، مرئی-فرابنفش و فروسرخ باشد. مدل نور مرئی معمولا بازه طول موجی 380 تا 900 نانومتر دارند که اغلب توسط لامپ تنگستن تولید میشود. این مدلها معمولا قابل حمل هستند و برای اندازه گیریهای میدانی مناسب هستند. در مدل مرئی- فرابنفش از دو لامپ تنگستن و دوتریوم استفاده می شود و بازه 200 تا 900 نانومتر را پوشش می دهد نکته مهم این است که لامپ دوتریوم ناحیه فرابنفش را به طور کامل پوشش میدهد و شروع بازه طیفی به قدرت دستگاه اسپکترومتر بستگی دارد. در برخی از این نوع اسپکتروفتومترها از لامپ زنون نیز استفاده می شود.
در مدل فروسرخ از نور فروسرخ برای تابش به ماده و دریافت اطلاعات استفاده می شود. این دسته از اسپکتروفتومترها بیشتر برای تجزیه و تحلیل پروتئین، فیبر، چربی، کیفیت آب و هوا، داروسازی و شناسایی پلیمرها و پلاستیکها مورد استفاده قرار میگیرند و مدلهای مختلف آن از 700 تا 1500 نانومتر را طیف گیری میکند. بنابراین حتما پیش از خرید نوع و بازه طول موج دستگاه را بررسی کرده و با توجه به نیازتان خرید کنید.
دستگاه اسپکتروفوتومتر در دو نوع تک پرتو و دو پرتو ساخته می شود. اسپکتروفتومتر تک پرتو برای اندازه گیری تنها از یک پرتو نور استفاده می کنند. بدین معنی که ابتدا جذب مرجع اندازهگیری شده و سل نمونه برداشته می شود. پس از آن سل نمونه جاگذاری شده و سپس جذب نمونه اصلی اندازه گیری می شود. اختلاف این دو اندازه گیری، جذب نمونه خواهد بود. دستگاههای تک پرتو دامنه دینامیکی بالاتری دارند و از اسپکتروفتومترهای دوپرتو ساده تر، ارزان تر و همچنین کوچکتر هستند.
در اسپکتروفتو مترهای دو پرتو، پرتوی نور تابیده به دو قسمت تقسیم میشود که به صورت متناوب بین مرجع و نمونه حرکت میکند تا زمان اندازه گیری کاهش یابد. این کار باعث می شود که طیف مرجع و نمونه به طور هم زمان و در زمان خیلی کم اندازه گیری شود. به دلیل افزایش سرعت در این نوع اندازه گیری، برای بررسی مواد پویا و موادی که با گذشت زمان تغییر غلظت دارند، استفاده می شود. از طرفی، اسپکتروفتومتر دو پرتو از طریق تصحیح خودکار مداوم دارای دقت اندازه گیری بیشتری نسبت به اسپکتروفتومتر تک پرتو است و پایداری طیفی بیشتری نیز دارد.
قیمت دستگاه اسپکتروفوتومتر آزمایشگاهی نوسان زیادی در بین سایر تجهیزات آزمایشگاهی دارد زیرا عوامل زیادی در قیمت آن موثر خواهند بود. به طور مثال اسپکتروفوتومتر دو پرتو از نوع تک پرتو آن گران تر است. یا بین انواع طیف طول موج های مختلف نیز اختلاف قیمت وجود دارد. بنابراین برای جلوگیری از متحمل شدن هزینه های اضافه حتما پیش از خرید از کاربرد این دستگاه برای فعالیت خود مطمئن شوید.
تجهیزات آزمایشگاهی از ساده ترین تا پیچیده ترین آن ها نیاز به یک گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر دارند زیرا با از کار افتادن هر یک ممکن است فعالیت آزمایشگاه به تعویق بیفتد. بنابراین استفاده از وسایل و تجهیزات به پشتوانه یک گارانتی خوب و مطمئن خیال شما را از بابت سلامت آن ها راحت خواهد کرد.
فروشگاه یونیت با در نظر گرفتن تمام دغدغه های خریداران تجهیزات آزمایشگاهی، اقدام به فروش این تجهیزات با کیفیت بالا، گارانتی معتبر و همچنین قیمت مناسب کرده است. همچنین کارشناسان و پشتیبانان یونیت به صورت آنلاین و تلفنی همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان خواهند بود.