آزمایشگاه ها یکی از خطرناک ترین محیط ها را به دلیل وجود مواد شیمیایی از جمله اسیدها هستند. این اسیدها علاوه بر توانایی ایجاد بیماری های تنفسی و انواع سرطان ها در بدن انسان، در صورت برخورد با اعضای بدن نیز می توانند آسیب های جبران ناپذیری وارد کنند. جلوگیری از این اتفاق تا حدی به میزان دقت پرسنل و خدمه آزمایشگاه بستگی دارد اما گاهی نمی توان از آن فرار کرد. در این شرایط تنها راه باقی مانده درمان سریع السیر و بدون مکث است.
در این مواقع برای شستشوی کامل اسید از روی پوست و یا حتی چشم، بهترین راه استفاده از آب با فشار بالا و در دمای محیط است. آب کم نه تنها اسید را شستشو نمی دهد بلکه باعث سریع تر شدن فرایند عملکرد آن نیز می شود. به همین علت در آزمایشگاه حضور وسیله ای به نام چشم شوی و دوش اضطراری ضرورت دارد. در این بخش قصد داریم تا شما را برای خرید بهترین دوش و چشم شوی اضطراری یاری کنیم.
ضرورت وجود این دو وسیله در انواع آزمایشگاه ها و تمام محیط هایی که در آن با انواع مواد اسیدی و خطرناک کار می شود از کسی پنهان نیست. اما آیا هر نوع و مدلی از این وسایل در آزمایشگاه کارآمد هستند؟ برای خرید این وسایل نیز مانند هر وسیله دیگری در آزمایشگاه نیاز به آگاهی های لازم و بررسی برخی از ویژگی های خاص دارد که در این بخش به آن ها خواهیم پرداخت.
هر یک از این وسایل دارای ابعاد و استانداردهایی هستند که باید حتما در تمامی انواع آن ها رعایت شده باشد. در مورد چشم شوی اضطراری عموما از جنس گالوانیزه و یا استیل طراحی و ساخته می شود، طبق استاندارها، دارای ظرفیتی به حجم 20 لیتر در دقیقه می باشد که با فشاری برابر 103 کیلو پاسکال، توسط لوله ای به طول 45 سانتی متر و قطر 1 اینچ، برای شست و شوی چشم افراد در صورت ایجاد آسیب به کار برده می شود. فاصله چشم شوی اضطراری تا زمین بین 83.8 و 134.6 سانتی متر می باشد.
دوش اضطراری نیز باید حداقل در قطر 50.8 سانتی متر ساخته شود تا اطمینان حاصل شود که می تواند آب را به طور یکنواخت به همه جای بدن افراد منتقل کند؛ نه فقط قسمت بالا تنه او. همچنین طبق استانداردهای بین المللی، فاصله مناسب دوش از زمین باید 208.3 تا 243.8 سانتی متر باشد. این دوش ها باید بتوانند در هر دقیقه 75.7 لیتر آب (مساوی با 20 گالن) را به مدت 20 دقیقه متوالی بر روی فرد بریزند.
یکی دیگر از نکات مهم در هنگام خرید این ابزار انتخاب نوع و مدل آن هاست. چشم شوی ها و دوش های اضطراری به دو صورت پرتابل و متصل تولید و عرضه می شوند. انواع متصل این ابزار به طور مستقیم به آب شهری متصل هستند و هر زمانی امکان کار کردن با آن ها وجود خواهد داشت اما انواع پرتابل را باید مدام و به صورت دستی از آب پر کرد تا آماده به مصرف باشند. از طرف دیگر انواع متصل هزینه نگهداری بالاتری در برابر انواع پرتابل آن دارند.
در انواع پرتابل باید به یاد داشته باشید که حتما آب درون مخزن را با استفاده از محلول های گندزدا هر از گاهی گندزدایی کنید زیرا آب درون مخزن راکد می ماند و ممکن است آلوده باشد.
قیمت چشم شوی و دوش اضطراری را عواملی مانند جنس سازنده، نوع اتصال و همچنین شرکت سازنده آن تعیین می کنند. وسایلی که از جنس پلاستیک ساخته شده باشند قیمت بسیار پایین تری نسبت به انواع استیل آن ها دارند. از طرفی می توان گفت که انواع پرتابل نسبت به انواع ثابت قیمت کمی بالاتری دارند زیرا می توان آن ها را جا به جا کرده و به هرجایی انتقال داد. اما به طور کلی وجود این ابزار در آزمایشگاه نه تنها از نظر ایمنی و سلامت، بلکه از نظر قانونی و استاندارد نیز واجب می باشد و به هر صورت شما مجبور به تهیه آن ها هستید. قیمت چشم شوی و دوش اضطراری خیلی بالا نیست اما بهتر است که پیش از خرید حتما نکات گفته شده را در نظر داشته باشید تا بتوانید کارآمد ترین نوع آن را برای خود بخرید.
شما عزیزان می توانید انواع مختلف چشم شوی ها و دوش های اضطراری آزمایشگاه را در مدل ها و جنس های مختلف از طریق وب سایت و یا اپلیکیشن یونیت با بهترین قیمت و بالاترین استانداردها خریده و آن را در سریع ترین زمان ممکن تحویل بگیرید. همچنین کارشناسان و پشتیبانان یونیت به صورت آنلاین همواره پاسخگوی سوالات شما در خصوص محصولات خواهند بود.